Desert tarta cu mere si iaurt

de Auras12 in Dulciuri, 25 Sep 2017 | 4263 vizualizari

 

Preparare simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g ulei
  • 50 g iaurt
  • esenta de vanilie
  • 70 g amidon alimentar
  • 170 g faina
  • un plic praf de copt
  • 2 mere mai mari
  • 40 g amidon
  • 70 ml apa
  • 30 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si iaurt:

   Ouale intregi se bat cu zaharul, se pun pe rand uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, amidonul, faina si praful de copt. Merele se curata de coaja, jumatate dintr-un mar se taie cuburi si se adauga in compozitia facuta, iar cealalta jumatate si marul intreg se taie felii subtiri.

Se pune aluatul in forma de tarta, iar feliile de mar se asaza frumos deasupra. Se da la cuptor, la foc mic, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt tarta, se scoate din cuptor si intre timp se face un sirop din cele 40 g de amidon cu 70 ml apa, 30 g zahar si esenta de vanilie care se pune pe foc pana se topeste zaharul si amestecul devine ca o gelatina si transparent. Cu acest amestec, ungem tarta pe deasupra. 

    Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide fara zahar